2009-11-18

MARI MELANCONG KE KOREA DAN VIETNAM – PART 5 AND 6

Early in d morning, berangkat ke airport…sangat sedih ooo…aku suka Korea…best je life kat sini…breakfast kat kedai nama apa ntah..check in at airport….acara paling best, shopping di kedai duty free…our tour leader ckap, kat sini duty free paling murah in d world..aku pun percayala….rembat satu perfume…tp bila balik Mesia, kat sini lagi murah…sabar je la…


5 hours journey ke Vietnam, sampai kat airport terus out tourist guide bwk ke hotel…walking distance from hotel ke Ben Than Market just 5 minit je…serisu dekat..BEST!!BEST!!!..ada 2 version, Ben Than day market ngan Ben Than night market..i prefer day market lagi…kalu nak beli kain, kraftangan, hand bag or kasut, better beli siang nye version..sbbnye malam benda2 tu tak jual byk….


So version siang, aku telah memborong kain and hand bag dengan byk sekali…sang suami tukang bwk beg plastic..sian dia…takpe la sekali sekala…kejar masa punya pasal, tak byk la leh shopping…kena gi dinner la pulak..by the way, version sianye Ben Than tutp pukul 7 malam…


Dinner kat Restoran 4 Musim…masa ni mmg dlm hati dah tak sbr nak makan lauk Mesia…lpas makan, smbg lagi shopping..Ben Than version malam pulak..kureng sikit dr siang nye version..tp mmg penat nak menapak…kalu malas nak mencari, pegi satu kedai pun dah cukup..sbbnye yg lain jual barang yg sama je….mahal ngan murah je..kat sini kalu nak membeli kena bargain sungguh2..diskaun smpi 80%..mmg tak logic, tp korang leh dpt hrga yg kurang minta tu…kalu diaorg marah pun, diaorg marah manja2 je…last 2 dpt beli jugak..version malam leh shopping smpi pkl 12 malam…


The next morning, check out from hotel…kali ni nye cuti, beg kiteorg beranak satu je, jd 3..last time gi China smpi jadi 5..confirm duit takde la tu….tak beranak pinak..


Flight 1 jam setengah, smapi la ke KLIA….rembat lagi sebijik perfume…


Trip kali ni, overall best…biasa la ada yg tak puas hati sikit2…set dlm mind, kalu nak melancong plus shopping, better la pegi Negara yg currency nye rendah lagi dr kite…






2 comments:

Anonymous said...

nie akak pergi dengan agent atau sendiri? boleh tahu apa nama travek agency ini? tq..

helmiaziz said...

saya pun nak tahu travel agency akak pergi..atau akak ada nak sarankan yg terbaik?